Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική

Πριν 2000 χρόνια ο περίφημος ιατρός της αρχαιότητας, Γαληνός , είχε πει:
«Δεν υπάρχουν ασθένειες, μόνο επίπεδα υγείας»

Αυτό που εννοούσε ο ένας από τους ιδρυτές της δυτικής ιατρικής – ο άλλος είναι ο Ιπποκράτης – είναι ότι η υγεία είναι δυναμικής μορφής και όχι μία στατική κατάσταση. Τα επίπεδά της συνεχώς αυξομειώνονται ανάλογα με τα επίπεδα λειτουργικότητας των κυττάρων που αποτελούν όλο τον οργανισμό, τους ιστούς και τα όργανα. Όταν τα κύτταρα αρχίσουν να παραμορφώνονται, τότε διαταράσσεται η ισορροπία του οργανισμού και εμφανίζονται αυξανόμενα ψυχοσωματικά παθολογικά συμπτώματα, τα οποία εσφαλμένα ονομάζονται «νόσοι».

Πονοκέφαλοι, ημικρανίες, μυοσκελετικοί πόνοι, δερματοπάθειες, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, παχυσαρκία, πρόωρη βιολογική γήρανση, εκφυλιστικές παθήσεις, αρθριτικά, σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα αλλά και συνεχές άγχος, κατάθλιψη, ακόμα και σχιζοφρένεια συνδέονται με χρόνια και απαρατήρητη κυτταρική κατάρρευση και δυσλειτουργία. Τα παθολογικά συμπτώματα είναι οι προειδοποιητικές λυχνίες.

Η ψευδαίσθηση της ίασης

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί τις προειδοποιητικές λυχνίες του οργανισμού και προσπαθεί να καλύψει τα συμπτώματα με φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις, βιταμίνες, βότανα ή εναλλακτικές θεραπείες. Αυτό τους προσφέρει προσωρινή ανακούφιση και ποιότητα ζωής, αλλά τα πραγματικά αίτια – η κατάρρευση των κυττάρων – παραμένει και επιδεινώνεται. Τα συμπτώματα συνεχώς υποτροπιάζουν μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται σοβαρές εκφυλιστικές παθήσεις, πολλές φορές δυστυχώς μη αναστρέψιμες που δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν με όλα αυτά που έκανε το άτομο μέχρι τώρα.

Αυτό ονομάζεται «ψευδαίσθηση της ίασης» και είναι μία άκρως επικίνδυνη νοοτροπία και πρακτική για την υγεία του ανθρώπου. Αυτό που έπρεπε να έχει κάνει είναι να διορθώσει τα αίτια ανανεώνοντας τα κύτταρα του οργανισμού του με μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο.

Αυτή η μέθοδος είναι η Ορθομοριακή Διατροφή.

https://eleodi.gr/wp-content/uploads/2021/09/Montelo-Ygeias-test01.jpg

Η ιατρική της τρίτης χιλιετηρίδας και η ενοποιημένη υγεία

Πολλά διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν αρχίσει να ερευνούν και να αναπτύσσουν το Μοντέλο της Ενοποιημένης Υγείας (Integrated Health Model), το οποίο πρεσβεύει ότι η ιατρική ουσιαστικά είναι μία, αλλά με πολλαπλές προσεγγίσεις. Κάθε πρακτική, από οποιαδήποτε θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και έχει θετικά κλινικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο, ενσωματώνεται στο Μοντέλο της Ενοποιημένης Υγείας.

Με αυτή την λογική και επιστημονική θεώρηση, η Ορθομοριακή Διατροφή και η κλινική εφαρμογή της που είναι η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική είναι η βάση και το θεμέλιο του Μοντέλου της Ενοποιημένης Υγείας. Η θρέψη, η αποτοξίνωση και η ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού, επιτρέπει σε κάθε άλλη μέθοδο – συμβατική ιατρική και εναλλακτικές θεραπείες – να έχουν πιο γρήγορα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα, χωρίς υποτροπές. Είναι η μόνη μέθοδος που δρα, όχι μόνο θεραπευτικά, αλλά κυρίως προληπτικά, που είναι και το σημαντικότερο.

Γεννιόμαστε ή Γινόμαστε;

Η γενετική προδιάθεση – κληρονομικότητα – είναι κάτι που ισχύει και όλοι μας την έχουμε σε διαφορετικό βαθμό διότι έχουμε μοναδικό γονιδίωμα. Η προδιάθεση μπορεί να είναι θετική – υψηλά επίπεδα υγείας – ή αρνητική – χαμηλά επίπεδα υγείας. Και οι δύο προδιαθέσεις πρέπει να εκφρασθούν μέσα από τις επιρροές του περιβάλλοντος, τη νοοτροπία, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής που συλλογικά αποκαλούνται από την επιστήμη «επιγενετική». Εάν η ποιότητά τους δεν είναι σωστή, τότε η θετική προδιάθεση θα μετατραπεί σε αρνητική και η αρνητική θα εκδηλωθεί ως φυσιοπαθολογία. Εάν η ποιότητά τους είναι σωστή, τότε όχι μόνο δεν εκδηλώνεται η αρνητική προδιάθεση αλλά ακόμα και η γενετική γονιδιακή πληροφορία αλλάζει προς τη θετική πλευρά, όπως έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές μελέτες.

Επομένως, η κληρονομικότητα δεν είναι καταδίκη, εάν ζούμε σωστά. Στην χειρότερη περίπτωση παραμένει απλά προδιάθεση. Η μόνη επιστήμη παγκοσμίως, η οποία τροποποιεί την κληρονομικότητα μέσω της επιγενετικής είναι η Ορθομοριακή Διατροφή. Αυτό το επιτυγχάνει διδάσκοντας το άτομο πως θα βελτιώνει συνεχώς τους τρεις άξονες εφαρμογής της – νοοτροπία, διατροφή και τρόπο ζωής – για συνεχή κυτταρική ανανέωση.

Η μοναδικότητα της μεθόδου της Ορθομοριακής Διατροφής

Η συνεχής κυτταρική ανανέωση δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν τρία αξιώματα που πρέπει να κατανοηθούν, τρεις άξονες εφαρμογής αυτών των αξιωμάτων και πέντε θεμέλια που πρέπει συνεχώς να διορθώνονται και να υποστηρίζονται. Αυτή είναι μία παγκόσμια καινοτομία, η οποία περιλαμβάνει επίσης πρωτοποριακά διαγνωστικά εργαλεία για την διαπίστωση των επιπέδων της κυτταρικής λειτουργίας και τα θεμέλια που εμπλέκονται.

Τα τρία αξιώματα

  • ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όλα τα κύτταρα του οργανισμού επικοινωνούν συνεχώς μεταξύ τους ανταλλάσσοντας βιοχημικές/ενεργειακές πληροφορίες, με σκοπό την διατήρηση της ομοιοστασίας. Αυτό εμφανίζεται ως ψυχοσωματική υγεία.
  • ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η κυτταρική επικοινωνία εξαρτάται από την καλή λειτουργία των κυττάρων και ειδικά από την δομική ακεραιότητα των κυτταρικών μεμβρανών και των χημικών τους υποδοχέων. Αυτά τα κύτταρα ονομάζονται «ορθομοριακά», έχουν δηλαδή τη σωστή μοριακή δομή για να μπορούν να παράγουν ενέργεια, ένζυμα, ορμόνες και νευροδιαβιβαστές και για να μπορούν να επιδιορθώνονται και να ανανεώνονται συνεχώς.
  • ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΡΕΨΗ. Η ορθομοριακή δόμηση των κυττάρων εξαρτάται απόλυτα από τις Συχνότητες Ενεργειακών Πληροφοριών (Σ.Ε.Π.), με τις οποίες θρέφονται κάθε στιγμή. Αυτές είναι υλικές (αναπνοή, ενυδάτωση, διατροφή, άσκηση) και άυλες (σκέψεις, συναισθήματα, ηλεκτρομαγνητικά πεδία), διότι όλα αυτά καταλήγουν ως νευροπεπτίδια στα κύτταρα.

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική
εφαρμόζεται μέσα από τους 3 άξονες που διέπουν
την ανθρώπινη ύπαρξη:

https://eleodi.gr/wp-content/uploads/2021/07/nootropia-1.jpg

Νοοτροπία

https://eleodi.gr/wp-content/uploads/2021/07/diatrofi.jpg

Διατροφή

https://eleodi.gr/wp-content/uploads/2021/07/tropos-zwis.jpg

Τρόπος Ζωής

Αυτοί οι 3 άξονες επηρεάζουν τα 5 βασικά θεμέλια που αφορούν στα συστήματα του οργανισμού.
Τα 5 θεμέλια είναι:

1Έλεγχος και μείωση των φλεγμονών

4Κυτταρική θρέψη

2Ρύθμιση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος

5Έλεγχος του βιοχημικού άγχους

3Επιστημονική αποτοξίνωση – Αλκαλοποίηση (pH) – Αντιοξείδωση

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική αποκαθιστά την ισορροπία των 5 θεμελίων με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη και σωστή-ορθή-μοριακή δομή των κυττάρων. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην πλήρη εξαφάνιση των παθολογικών συμπτωμάτων με τον σωστό τρόπο - διορθώνοντας τα αίτια που είναι οι κυτταρικές δυσλειτουργίες.

Αυτοί οι 3 άξονες επηρεάζουν τα 5 βασικά θεμέλια που αφορούν στα συστήματα του οργανισμού.

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική αποκαθιστά την ισορροπία των 5 θεμελίων, με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη και σωστή κυτταρική θρέψη και την εξάλειψη των παθολογικών συμπτωμάτων.

Τα 5 θεμέλια είναι:

1Μείωση και έλεγχος των φλεγμονών

2Επιστημονική αποτοξίνωση – Αλκαλοποίηση (pH) – Αντιοξείδωση

3Ρύθμιση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος

4Επιστημονική διάγνωση και αναπλήρωση συγκεκριμένων ορθομοριακών ελλείψεων

5Βιοχημικός έλεγχος του άγχους

Κλινική Εφαρμογή

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική μπορεί να έχει κλινική εφαρμογή ταυτόχρονα με την ειδικότητα του κάθε ιατρού, ενισχύοντάς τη και καθιστώντας τη πιο αποτελεσματική και μόνιμη.  Ένας αποτοξινωμένος, ενισχυμένος σε θρεπτικά στοιχεία και βιοχημικά ισορροπημένος οργανισμός, ανταποκρίνεται ταχύτερα και ευκολότερα σε κάθε άλλη θεραπεία. Τα φάρμακα δρουν πιο γρήγορα και αποτοξινώνονται επίσης ταχύτερα από τον οργανισμό. Οι χειρουργικές επεμβάσεις, εάν είναι απολύτως αναγκαίες, θα είναι πιο αποτελεσματικές, οι τυχόν παρενέργειες και οι φλεγμονές σημαντικά μειωμένες