Η ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.

Η Ελληνική Εταιρεία
Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής
(ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.)

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2004 ως αστική, μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία. Τα μέλη της είναι Έλληνες και ξένοι ιατροί, εναλλακτικοί θεραπευτές, βιολόγοι, βιοχημικοί, ερευνητές, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι.  Έχει παγκόσμια απήχηση και επαφές με διεθνή Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια. Η συνεχής εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην επιστήμη της Ορθομοριακής Διατροφής έχει συμβάλλει σημαντικά στην διάδοσή της στην ακαδημαϊκή κοινότητα και σε χιλιάδες άτομα που ενδιαφέρονται για ουσιαστική πρόληψη και ολοκληρωμένη αυτοΐαση με φυσικούς τρόπους.

Όραμα

Να εξελίσσουμε διαρκώς την επιστήμη της Ορθομοριακής Διατροφής ως την κορυφαία φυσική και ολοκληρωμένη μέθοδο πρόληψης και αυτοΐασης και να είμαστε η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας παγκοσμίως.

Απώτερος στόχος

Η καθιέρωση της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής ως ο τρίτος δρόμος μετά την συμβατική ιατρική και τις εναλλακτικές/συμπληρωματικές θεραπείες και το θεμέλιο πάνω στο οποίο αυτές θα στηριχθούν για να έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα χωρίς υποτροπιάσεις. Με αυτό τον τρόπο η επιστημονική κοινότητα των επαγγελματιών υγείας θα μπορέσει να ολοκληρώσει το μοντέλο της Ενοποιημένης Υγείας με καθαρά και αδιάσειστα επιστημονικά κριτήρια και αποδείξεις καθώς και αποδεδειγμένα θεραπευτικά αποτελέσματα. Αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει την ολοκληρωμένη ιατρική της τρίτης χιλιετίας.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, άσχετα με το τι πρόβλημα υγείας παρουσιάζει ένα άτομο, θα πρέπει πρώτα ή ταυτόχρονα με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο επιλέξει -συμβατική ή εναλλακτική ιατρική – να εφαρμόζει πρώτα την Μέθοδο της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.