Τα αντισώματα IgG εναντίον των αντιγόνων των τροφίμων σχετίζονται με φλεγμονές στους παχύσαρκους νέους

18 Οκτωβρίου 2021

Τα αντισώματα IgG εναντίον των αντιγόνων των τροφίμων σχετίζονται με φλεγμονές στους παχύσαρκους νέους

18 Οκτωβρίου 2021

Έρευνα των Clinical Institute of Medical & Chemical Laboratory Diagnostics στην Αυστρία και Laboratoires Réunis Junglinster, στο Λουξεμβόυργο, απέδειξε πως τα παχύσαρκα παιδιά έχουν σημαντικά υψηλότερες τιμές αντισωμάτων IgG κατά των αντιγόνων τροφίμων συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν υγιές βάρος.

Τα ευρήματα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα η τροφική δυσανεξία IgG να εμπλέκεται με παθογένεια στην ανάπτυξη παχυσαρκίας και της αθηροσκλήρωσης.

Τέλος, από την έρευνα προέκυψε ότι η συστηματική φλεγμονή χαμηλού βαθμού συμβάλλει στην ανάπτυξη παχυσαρκίας, στην αντίσταση της ινσουλίνης, στο σακχαρώδη διαβήτη και στην αθηρωματική αγγειακή νόσο.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ: https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/abstract/10.1055/s-2007-993165

Θεμέλια που σχετίζεται η έρευνα:

1_

Έλεγχος και μείωση των φλεγμονών

2_

Ρύθμιση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος

3_

Επιστημονική αποτοξίνωση – Αλκαλοποίηση (pH) – Αντιοξείδωση

4_

Κυτταρική θρέψη

5_

Βιοχημικός έλεγχος του άγχους