Έλεγχος των φλεγμονών με στόχο τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων

22 Οκτωβρίου 2021

Έλεγχος των φλεγμονών με στόχο τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων

22 Οκτωβρίου 2021

Οι φλεγμονές είναι ένα φυσιολογικό στοιχείο της άμυνας του οργανισμού, όμως οι αυξημένες και άλυτες χρόνιες φλεγμονές είναι το κυριότερο αίτιο των διαταραχών που προκύπτουν από μία σειρά παθήσεων. Η ανεπάρκεια ή υπερεπάρκεια συγκεκριμένων μικροθρεπτικών στοιχείων (όπως φολικό οξύ, βιταμίνη Β12, Β6, Ε και ψευδάργυρο ) μπορεί να προκαλέσει αναποτελεσματική ή υπερβολική αντίστοιχα, φλεγμονώδη αντίδραση.

Επιπλέον μελέτες απέδειξαν πως η υπερβολική κατανάλωση λίπους και γλυκόζης αυξάνει τη μετα-γευματική φλεγμονή, η οποία έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη και καρδιαγγειακών νόσων. Η δυτικού τύπου διατροφή, πλούσια δηλαδή σε λίπη και απλά σάκχαρα αλλά φτωχή σε μικροθρεπτικά, συνδέεται με την αυξημένη επίπτωση ασθενειών με ισχυρό ανοσολογικό ή αυτοάνοσο υπόβαθρο, όπως τις αλλεργίες, τροφικές δυσανεξίες, ατοπική δερματίτιδα και παχυσαρκία.

Θεμέλια που σχετίζεται η έρευνα:

1_

Έλεγχος και μείωση των φλεγμονών

2_

Ρύθμιση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος

3_

Επιστημονική αποτοξίνωση – Αλκαλοποίηση (pH) – Αντιοξείδωση

4_

Κυτταρική θρέψη

5_

Βιοχημικός έλεγχος του άγχους